I amb llavis freds, encara sembla dir-nos:

no ploreu pas ma mort.

Perquè en tan curt viatge despedir-nos,

si jo us espero a port.




diumenge, 25 d’agost del 2013

El vent que mai s'endú el que és dels altres

Els sentiments normalment costen de transformar en paraules. Sempre desitges que tot el dolor que es pugui trobar dins del teu cor pugui sortir i volar amb el vent a un lloc llunyà. Penses en tot allò que deixes enrere, tot el que perds, tot el que no tornaràs a veure.  Coses, que molts cops semblen simples però realment, et van fent una ferida que al final és tan gran que després ja no pots ni aixecar el cap.
Anna, no et vaig conèixer prou bé, si més no, pràcticament sabia el teu nom i l’assimilava  al teu rostre dolç d’infant feliç. Se que eres preciosa i això no m’ho farà oblidar ningú, ni el mateix temps. Els teus ulls blaus com el mateix cel eren com immensos i profunds oceans; la teva cabellera rossa, semblava treta del mateix Sol, que filant nit rere nit, mentre la lluna il·lumina tot el que té per davant, crea uns fins cabells daurats que semblen un tresor mai descobert; els teus llavis rosats, que sobresortien de la teva carona fina i clara i el teu somriure d’àngel, que té perles per dents, era en poques paraules, molt bonic.
Tot i això, el no haver pogut tenir l’ocasió de seure en qualsevol lloc i parlar amb tu, abraçar-te en un moment en que tinguessis por, poder eixugar-te les llàgrimes quan el teu cor demanés aturar-se a costa de qualsevol cosa.. Res de tot això em farà enrere per a que no t’escrigui.
Se perfectament que és perdre una vida jove que estimes molt, un acte injust, un moment el qual tan sols et deixa un simple “per què” als llavis i l’únic que es pot fer, i com a tòpic literari ho afegeixo, tothom diu que qualsevol persona que ha patit una desgràcia i per mala sort ja no hi es entre nosaltres, “es troba en un lloc molt millor, buit de injustícies, dolor, patiment, maldat, por, soledat..”.
Se que mai tindré resposta sobre el “per què” , però, potser així ho va decidir el destí. I sí, se petita que son paraules molt dures i fredes, òbviament segueixo en contra de les meves pròpies teories, ja que el simple fet de que el món o qui carai es trobi a l’altre costat hagi volgut que uns llavis deixessin de somriure, no es just. Però tot i això, quan el cap balla i no sap en què refugiar-se perquè no troba consol entre els vius i no pot expressar tot el sofriment que conté, s’aferra a la primera teoria que passa entre els seus delirants pensaments com si totes les flors del món s’extingiren i una abella desesperada necessités el seu pol·len.
Aprecio el valor dels teus pares per aixecar-se cada dia, forts i fermes, per a poder sobreviure en aquest estúpid món, massa perfecte per a qui no ho mereix i simplement horrible per a tot aquell que només vol una família i ser feliç. Valoro moltíssim que, dues persones que han perdut part de la seva vida s’ha esfumat com el fum d’hivern de les xemeneies enceses per escalfar un xic els nostres cossos i en un intent en va, escalfar aquest món fred i terriblement cruel.
Felicitat, aquesta paraula tan simple i a la vegada complexa. Es podria dir que tu t’has endut la felicitat de molts de nosaltres, m’incloc pel fet de que recordar que no hi ets em dona un calfred que recorre tot el meu cos i fa que els meus  ulls es tornin més humits del que son, volent crear petites llàgrimes però aquestes per por, no sorgeixen i es queden dins, fent companyia al dolor que segurament, té previst quedar-se al meu cos durant molt de temps.
Felicitat es el que no existeix al món sense una petita com tu, Anna. 

Andrea Martín Varón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada